Ugrás a tartalomra

Közép-Szerbiába látogatott Aleksandar Vučić

2019.04.06
12:30
2019.04.06
19:08
Forrás
Tanjug
A kisközösségekért, illetve a kistelepülésekért való küzdelem nélkül nincs jövő Szerbiában.

Ezt jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke országjáró körútjának közép-szerbiai állomásán. Vučić ma délben Žabariba látogatott. Az eseményen leszögezte, az állam harcolni fog a jövőben a falvakért, és a kisebb közösségekért. A köztársasági elnök meglátogatta a Bosznia-Hercegovinából érkezett menekültek számára épülő lakásokat. Itt bejelentette, 1,1 millió eurós állami támogatást kap Žabari, hogy egészségház épüljön a településen. Aleksandar Vučić a braničevói körzet több falujába is ellátogat a nap folyamán.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Meg szeretnénk csinálni: a lakásokban azbesztcsövek vannak, és azt akarjuk biztosítani, hogy a gyerekek tiszta vizet ihassanak. Ez 260 ezer euróba kerül. Ez rögtön, szó szerint azonnal be lesz fejezve, erre a projektre van elegendő pénz. Meglátjuk más településeken mi a helyzet. Ne ítéljenek el, ha tévedek a települések, falvak neveit illetően, de remélem Simićevónál, Viteževónál és Brzohodénál az utakat is megoldjuk, ezt is azonnal, hogy érezzék, hogy az állam ma többre képes mint korábban, az állam sokkal többre képes.”

Aleksandar Vučić
Szerbia jövője

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.