Ugrás a tartalomra

Közlekedésbiztonsági fejlesztések Vajdaságban

2020.12.29
15:39
2020.12.29
20:05
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kasszából 2020-ban 46 millió dinárt különítettek el a közlekedésbiztonság fejlesztésére. A körforgalmak kiépítésére, valamint villanyrendőrök kihelyezésére vonatkozó tervdokumentációk kidolgozásának költségeire pályáztak a községek.

A mitrovicához tartozó Laćarakon villanyrendőrt állítottak a támogatásból.

Svetlana Milovanović, polgármester, Mitrovica: „Laćarak település az egyik legnagyobb falu Szerbiában, ezért a 400 ezer dináros támogatás nagyon jól jön a munkálatokhoz.”

Nagykikindán a városfejlesztési koncepcióban szerepel az úthálózat bővítése és a polgárok biztonságos közlekedése. A tervdokumentáció kidolgozását 40 százalékban támogatja a tartományi kormány.

Svetislav Vukmirica, segédpolgármester, Nagykikinda: „Az említett út egy kerülőút lesz a város körül, amelyen a teherforgalom folyik majd, ezért nagyon fontos, hogy villanyrendőrt helyezzünk ki és ily módon részlegesen oldjuk meg a fennállt problémát.”

Egy tanulmány szerint Vajdaságban 2008 és 2017 között évente átlagosan 7000 közlekedési baleset történik, ebből 150 halálos kimenetelű volt. Ebből kifolyólag a tartományi kormány úgy döntött, hogy 2020-ban 46 millió dinárt különít el az úthálózat karbantartására, villanyrendőrök kihelyezésére, valamint körforgalmak kiépítésére vonatkozó tervdokumentáció kidolgozására.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Reméljük, hogy ezáltal csökkenni fog a közlekedési balesetek száma, és abban is bízunk, hogy a tartományhoz tartozó munkacsoport, amely 2018 óta létezik, munkájának és elemzéseinek köszönhetően a helyi közösségekben minden évben sikerül megoldani a közlekedéssel kapcsolatos problémákat, valamint dicsekedhetünk azzal, hogy valami módon hozzájárultunk a biztonsághoz.”

Most 21 projektet 18 millió dinárral támogatott a tartományi kormány.

Vajdaság
közlekedésbiztonság
Igor Mirović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.