Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Russian Defense Ministry

Közös hadgyakorlatot tart Oroszország és Fehéroroszország

2022.02.10
11:54
2022.02.10
12:01
Forrás
MTI
Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint, céljuk a külső agresszió elrettentésének és visszaverésének gyakorlása védelmi művelet keretében, valamint a terrorizmus elleni küzdelem.

Elkezdődött a tíznapos orosz-fehérorosz hadgyakorlat Fehéroszországban. A Kreml szerint az orosz katonáknak a február 20-án véget érő gyakorlat után vissza kell térniük a bázisukra. Az orosz-fehérorosz hadgyakorlattal párhuzamosan az ukrán hadsereg csütörtökön Hóvihar-2022 kódnéven kezdett tíznapos hadgyakorlatba, amelynek keretében amerikai és brit páncéltörő rendszereket és török harci drónokat is bevetnek majd. Ukrajna és több NATO-ország azzal vádolta meg Oroszországot, hogy agresszióra készül.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat igazgatója kijelentette, hogy Oroszországnak nincsenek agresszív szándékai Ukrajnával szemben.

Tanjug/AP/Russian Defense Ministry
hadgyakorlat
Oroszország
belarusz
Fehérororszoszág

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű