Ugrás a tartalomra

Közös határvédelmi műveletet indított a Frontex és Albánia

2019.05.21
17:43
Forrás
MTI
Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, vagyis a Frontex és Albánia elindította első közös műveletét az Európai Unió külső határai biztonságának fokozása érdekében.

Egységeket helyeznek majd a görög-albán határra. Támogatják az albániai határőröket, például a határátkelőhelyeken végzett ellenőrzésekben és az engedély nélküli beutazás megakadályozásában. Nem csak szakemberekkel segítenek, hanem rendelkezésre bocsátanak 16 járőrkocsit és 1 hőkamerával felszerelt járművet, ezzel is támogatva Albániát a határellenőrzés és a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelemben. Az unió hasonló megállapodást már más államokkal is előkészített, mások mellett Szerbiával 2018 szeptemberében.

Albánia
Frontex

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.