Ugrás a tartalomra

Közös határvédelmi műveletet indított a Frontex és Albánia

2019-05-21
17:43
Forrás
MTI
Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, vagyis a Frontex és Albánia elindította első közös műveletét az Európai Unió külső határai biztonságának fokozása érdekében.

Egységeket helyeznek majd a görög-albán határra. Támogatják az albániai határőröket, például a határátkelőhelyeken végzett ellenőrzésekben és az engedély nélküli beutazás megakadályozásában. Nem csak szakemberekkel segítenek, hanem rendelkezésre bocsátanak 16 járőrkocsit és 1 hőkamerával felszerelt járművet, ezzel is támogatva Albániát a határellenőrzés és a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelemben. Az unió hasonló megállapodást már más államokkal is előkészített, mások mellett Szerbiával 2018 szeptemberében.

Albánia
Frontex
Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.