Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Francisco Seco

Közös megegyezéssel felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát

2019-03-20
18:52
2019-03-20
21:04
Forrás
origo, HVG
Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppárt mai brüsszeli politikai közgyűlésén.

Judith Sargentini Twitter üzenetében azt írta, Orbán beleegyezésével történt a felfüggesztés. A zöldpárti képviselő szerint ezzel "semmi sem oldódott meg".

Manfred Weber is bejelentette, hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát, és egy úgynevezett bölcsek tanácsa fogja kivizsgálni a helyzetet Van Rampuy vezetésével. Az Origo szerint több mint három órás tanácskozás után a Fidesz úgy döntött, hogy önként felfüggeszti részvételét a Néppárt munkájában egy ideig, ugyanis tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett Bölcsek Tanácsával. A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Novák Katalin családpolitikai államtitkár, Szájer József EP-képviselő és Varga Judit, a magyar Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Fidesz
Európai Néppárt

Most

19:01, Frissítve: 19:38

Falunapot ünnepelnek Csantavéren

A lovassportok mellett főzőversennyel, koncertekkel és más programokkal is várják ma és holnap a helybélieket és a testvértelepülésekről érkezett vendégeket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.