Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Francisco Seco

Közös megegyezéssel felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát

2019-03-20
18:52
2019-03-20
21:04
Forrás
origo, HVG
Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppárt mai brüsszeli politikai közgyűlésén.

Judith Sargentini Twitter üzenetében azt írta, Orbán beleegyezésével történt a felfüggesztés. A zöldpárti képviselő szerint ezzel "semmi sem oldódott meg".

Manfred Weber is bejelentette, hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát, és egy úgynevezett bölcsek tanácsa fogja kivizsgálni a helyzetet Van Rampuy vezetésével. Az Origo szerint több mint három órás tanácskozás után a Fidesz úgy döntött, hogy önként felfüggeszti részvételét a Néppárt munkájában egy ideig, ugyanis tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett Bölcsek Tanácsával. A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Novák Katalin családpolitikai államtitkár, Szájer József EP-képviselő és Varga Judit, a magyar Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Fidesz
Európai Néppárt

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.