Ugrás a tartalomra

Közösségi fórum Tiszaszentmiklóson

2019.05.13
09:49
2019.05.13
18:55
Forrás
Pannon RTV
Európát olyan irányba kell vinni, amely a nemzetekről szól, ahol a nemzeti identitásokat, a keresztény hagyományokat meg lehet őrizni.

Ez hangzott el a Magyar, nemzet, politika - 100 év magány után címet viselő közösségi fórumon Tiszaszentmiklóson. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség szervezte.

Idén először az európai parlamenti választáson a vajdasági magyar állampolgárok is szavazhatnak. A Nemzeti Választási Iroda megkezdte a szavazási levélcsomagok kipostázását Vajdaságba.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta (VMSZ): „A levélszavazatok megérkeznek, legalábbis Zentán megkapják a polgárok a szavazati lehetőségeket, akiknek van szavazati lehetőségük. Tulajdonképpen ennek a fontosságára hívjuk fel a figyelmet, a kettős állampolgársággal rendelkező vajdasági magyaroknak, hogy mi a fontos, miért fontos a levélszavazatot visszaküldeni, mi múlik ezen és, hogy a jövőnk egyik meghatározó pontja lehet az, hogy milyen választási eredmények születnek Brüsszelben.”

A tiszaszentmiklósi kampányrendezvényen Deli Andor is jelen volt. A résztvevőket szavazásra buzdította.

Deli Andor, EP-képviselőjelölt, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Egy történelmi pillanatban egy történelmi lehetőséget kapott a vajdasági magyar közösségünk azáltal, hogy részt vehet az európai parlamenti választáson. Meggyőződésem, hogy az a 70.000 regisztrált szavazó, aki a levélborítékokat a napokban kapja meg, tudatában vannak annak, hogy milyen sorsdöntő választásról van szó.”

Deli Andor hozzátette, minden szavazat számít, ugyanis egy erős anyaország támogatásával a vajdasági magyar közösség is tovább erősödhet.

Tiszaszentmiklós
európai parlamenti választások

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.