Ugrás a tartalomra

Közösségi találkozót tartottak Pancsován

2019.05.16
18:13
2019.05.16
19:32
Forrás
Pannon RTV
Az európai parlamenti választásra készülve közösségi találkozót tartottak a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben.

A Mit kínál a magyar nemzet témájú összejövetelen a dél-bánáti gazdaságfejlesztés lehetőségei kerültek előtérbe. A Prosperitati Alapítvány pancsovai irodájának fontosságáról Pintér Anna-Mária, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja foglalta össze az elhangzottakat.

Pintér Anna-Mária, elnökségi tag, VMSZ: „Nagyon sokat jelent ez Dél-Bánátnak, hogy Pancsován is van egy kihelyezett iroda, mert így közelebb van Pancsova a Dél-Bánátban élő embereknek és könnyebben hozzá tudnak jutni az irodához, gondolom, gyorsabban és a munkatárssal is tudnak beszélgetni, tanácsot kérni.”

Pancsova

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.