Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Közösségi találkozót tartottak Pancsován

2019-05-16
18:13
2019-05-16
19:32
Forrás
Pannon RTV
Az európai parlamenti választásra készülve közösségi találkozót tartottak a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben.

A Mit kínál a magyar nemzet témájú összejövetelen a dél-bánáti gazdaságfejlesztés lehetőségei kerültek előtérbe. A Prosperitati Alapítvány pancsovai irodájának fontosságáról Pintér Anna-Mária, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja foglalta össze az elhangzottakat.

Pintér Anna-Mária, elnökségi tag, VMSZ: „Nagyon sokat jelent ez Dél-Bánátnak, hogy Pancsován is van egy kihelyezett iroda, mert így közelebb van Pancsova a Dél-Bánátban élő embereknek és könnyebben hozzá tudnak jutni az irodához, gondolom, gyorsabban és a munkatárssal is tudnak beszélgetni, tanácsot kérni.”

Pancsova
európai parlamenti választás

Most

16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.
15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.