Ugrás a tartalomra

Közösségi találkozót tartottak Székelykevén

2020.06.12
11:57
2020.06.12
20:52
Forrás
Pannon RTV
A szórványmagyarság támogatása továbbra is kiemelt szerepet tölt be a Vajdasági Magyar Szövetség politikájában – hangzott el az eseményen.

A június 21-én esedékes választásokon való részvételre buzdította a Vajdasági Magyar Szövetség a székelykeveieket. Fremond Árpád, szerint minden szavazati joggal rendelkező polgárnak hozzá kell járulnia ahhoz, hogy magyar továbbra is egy erős és összetartó nemzet maradhasson: „Fontos, hogy mind a három szinten a jelöltjeinket és ezáltal a Vajdasági Magyar Szövetséget támogassák a választók. Egy világos, őszinte programmal indul a Vajdasági Magyar Szövetség. Programalapú politizálást folytatunk, amit ígérünk, gyakorlatilag ezt valósítjuk meg és én bízom benne, hogy mivel az egyetlen egy magyar lista vagyunk, aki országos, tartományi és helyi szinten is indul a választásokon, ezért a közösség érzi azt, hogy mennyire fontos az, hogy elmenjen választani, számunkra fontos a közösségnek a támogatása, így sokkal, de sokkal erősebbek lehetünk, önállóan politizálunk és az önálló politizálásunk által a programunkat szeretnénk megvalósítani partnerekkel, eddig ebben sikeresek voltunk, de akkor lehetünk igazán sikeresek, ha a közösség továbbra is támogat bennünket.”

Kovács Elvira kiemelte, hogy fontos, hogy a közelgő választásokon minél több vajdasági polgár szavazzon: „Június 21-én az egyetlen ellenfelünk, ha a polgárok nem mennek el nagy számban, nem mennek el szavazni. Leginkább erről beszéltünk, hogy mi a választások tétje és hogy azzal, ha nem járulnak az urnák elé, nem tesznek jót. Mi vagyunk az egyetlen magyar lista, ezért nem nehéz a választás. Rendkívül fontos, hogy Kevevára községben még nagyobb támogatást szerezzen a Vajdasági Magyar Szövetség listája.”

A szórványmagyarság támogatása továbbra is kiemelt szerepet tölt be a párt politikájában. Ennek jegyében a VMSZ tartományi jelöltlistájának második helyén a helybéli Pirkov Ilija szerepel. A párt tartományi képviselőjelöltje kiemelte: „Úgy gondolom, hogy a Dél-bánáti magyarságnak és Székelykevének most egy külön lehetősége van, hogy biztosítsuk az érdekeink minél magasabb szinten történő képviseletét, és biztosítani tudjuk azokat az eszközöket, amelyek a szórványban élő magyarság számára szükségesek.”

Pirkov Ilija hozzátette, legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy segítsen közösségünknek. Szívügyének tekinti a legdélebbi vajdasági magyar település, Székelykeve és egész Dél-Bánát jövőjét, az egészségügyi ellátás minőségének javítását, és a magyar oktatás megőrzését.

Székelykeve
Fremond Árpád
Kovács Elvira
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020
Pirkov Ilija

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.