Ugrás a tartalomra

Köztársasági forrásból újulhat meg a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola (videó)

2017.01.12
16:26
Megújulhat a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola épülete, amely műemlékvédelmi és oktatási szempontból is fontos
Megújulhat a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola épülete, amely műemlékvédelmi és oktatási szempontból is fontos. Az év utolsó napjaiban sikerült elérni azt, hogy az oktatási intézmény felújítására 15 millió dinárt különítsenek el a köztársasági költségvetési tartalékból - jelentette ki Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági frakcióvezetője a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában. Pásztor Bálint, frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Igyekszünk még mellé szerezni szintén köztársasági forrásokból 8-9 millió dinárt, ez az összeg arra lenne elegendő, hogy a teljes nyílászárócsere és a homlokzat felújítása megtörténhessen abban az iskolában, amelyben teljes egészében magyar nyelven folyik az oktatás, amely egy 103 éves épület és műemlékvédelmi szempontból is, zentai szempontból és oktatási szempontból is nagyon fontos intézmény. Ezen kívül pedig az idei évben megpróbálunk majd a többi önkormányzat érdekében is lobbizni. Most az utóbbi egy-két évben történt meg az először, hosszú évek és évtizedek után, hogy köztársasági költségvetési eszközökből vajdasági magyar önkormányzatok számára sikerült pénzt biztosítani.”



Zenta
Thurzó Lajos Általános Iskola
köztársasági forrás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.