Ugrás a tartalomra
Wikimedia Commons

A köztársasági képviselőház elfogadta a kisajátítási törvény módosításait

2021.11.27
10:39
2021.11.27
11:27
Forrás
Szerbiai RTV
A módosítások értelmében a törvények előírják, hogy a kisajátítás tárgya bármilyen tulajdoni formájú ingatlan lehet, valamint hogy minden e törvény szerint lefolytatott eljárás sürgős, a közérdeket szem előtt tartva.

Magán-, szövetkezeti vagy köztulajdonban lévő ingatlant kisajátítani, vagy a tulajdonjogot korlátozni csak a törvény alapján meghatározott közérdekből, a piacinál nem alacsonyabb ellentételezés mellett lehet - áll a törvényben. A törvény emellett a kisajátítási eljárás gyorsabb és hatékonyabb lebonyolítása érdekében rövidebb határidőket ír elő a közigazgatási szervek intézkedésére. 

A képviselőház elfogadta a Nemzeti Kulturális Tanács 11 tagjának kinevezéséről szóló javaslatot is, így ennek a fontos szakértői és tanácsadó testületnek a tagjai a Köztársasági Műemlékvédelmi Intézet javaslatára Zoran Vapa, Željko Marković (Szerbia Állami Levéltára), Goran Vasić (Nemzeti Múzeum), Vladimir Pištalo ( Szerb Nemzeti Könyvtár), Nebojša Kundačina (Nemzeti Színház), Nevena Daković (Jugoszláv Kinotéka), Ivan Jevtić (SANU), Zlata Bojović (SANU), Isidora Bjelaković (Matica srpska), Urbán András és Suzana Kujundžić Ostojić a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsaiból.

kisajátítás
törvény
törvény módosítás
törvénymódosítás

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.