Ugrás a tartalomra

A köztársasági képviselők csaknem 13 ezer euróval tartoznak a parlamentnek

2018.04.22
10:18
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Blic értesülései szerint pontosan 12.700 eurónyi összeget nem igazoltak a képviselők, és vannak olyan tartozások, amelyek még 2008-ból származnak.

A Szerb Haladó Párt képviselője, Dragan Šormaz tartozik a legtöbbel, összesen 5.428 euróval. Ezt az összeget igazolatlan előlegként kapta a külföldi hivatalos útjaiért. Több ezer eurót kell befizetnie rajta kívül még a Szerbiai Szociáldemokrata Párt három képviselőjének, és szinte mind azt állítják, hogy a könyvelésben van a hiba. Ők négyen összesen 11.454 euróval tartoznak, amit a parlament napidíj gyanánt fizetett ki nekik a külföldi hivatalos utakért, valamint ebből az összegből állta a repülőjegyüket és a szállásukat is.

A Blic napilap úgy tudja, összesen 27 képviselőnek van tartozása, de a már említett négy személynek a többiekhez képest kimagaslóan magas összeget kell visszafizetnie a parlament kasszájába.

köztársasági képviselők
parlament
tartozás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.