Ugrás a tartalomra

Közzétették az ukrán parlamenti választás végeredményét

2019.07.26
16:20
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI, Mandiner.hu
Volodmir Zelenszkij ukrán elnök pártja, a Nép Szolgája nyerte a múlt vasárnap tartott előrehozott parlamenti választásokat. Az ukrán Központi Választási Bizottság pénteken tette közzé adatait.

Az ukrán Központi Választási Bizottság pénteken közzétett adatai szerint a Nép Szolgája párt 43,16 százalékkal nyert a listájára leadott voksok alapján, továbbá 130 egyéni körzetben. Az Ukrajinszka Pravda hírportál számításai szerint ez összesen 254 képviselői helyet jelent a 450 fős törvényhozásban.

A most közzétett, nem hivatalos végeredmény szerint második helyen végzett a Moszkva-barát politikusokból álló Ellenzéki Platform - Életért párt 13,05 százalékkal és hat egyéni körzetben győztes jelölttel, ami 43 mandátumra elegendő.

A harmadik Julija Timosenko volt kormányfő Haza pártja lett 8,18, a negyedik pedig a Petro Porosenko volt elnök vezette Európai Szolidaritás 8,10 százalékkal. Mindkét pártnak két-két egyéni jelöltje jutott be, így Timosenkóék 26, Porosenkóék 25 helyet kapnak a parlamentben.

Ezen felül a többi párt képviseletében egyéni jelöltként 10 személy, független jelöltként pedig 46 ember került be a törvényhozásba.

Ugyanakkor egyetlen magyar képviselőjelöltnek sem sikerült mandátumot szereznie az előrehozott parlamenti választáson, így a kárpátaljai magyar közösségnek nem lesz magyar képviselete a kijevi parlamentben.

Ukrajna
végeredmény
Volodimir Zelenszkij

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.