Ugrás a tartalomra

Közzétették a Szerbiáról szóló jelentéstervezetet

2023.01.24
13:56
Forrás
Szerbiai RTV
A jogállamiság, a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálása, valamint az Európai Unió külpolitikájához való igazodás. Egyebek mellett ezek szerepelnek a Szerbiáról szóló jelentéstervezetben.

A jelentéstervezetet Vladimír Bilčík, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője tette közzé.

Az EP arra kéri Szerbiát, hogy csatlakozzon az EU Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos politikájához. Emellett a tervezet támogatja a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálását, valamint a koszovói Szerb Községek Közösségének létrehozását. Az említett témák teljesítésétől függ, hogyan folytathatja az ország az EU-s tárgyalásokat.

A dokumentum kitér arra is, hogy már történt némi előrelépés a korrupció elleni küzdelem terén.

A jelentéstervezetről szóló első vitát február 9-én tartják meg, a módosító indítványok benyújtásának határideje pedig február 15-e.

jelentéstervezet
Szerbia
EU
Európai Unió
Vladimír Bilčík

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.