Ugrás a tartalomra
Pixabay/Chickenonline/illusztráció

Közzétették a Szerbiáról szóló jelentéstervezetet

2023.01.24
13:56
Forrás
Szerbiai RTV
A jogállamiság, a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálása, valamint az Európai Unió külpolitikájához való igazodás. Egyebek mellett ezek szerepelnek a Szerbiáról szóló jelentéstervezetben.

A jelentéstervezetet Vladimír Bilčík, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője tette közzé.

Az EP arra kéri Szerbiát, hogy csatlakozzon az EU Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos politikájához. Emellett a tervezet támogatja a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálását, valamint a koszovói Szerb Községek Közösségének létrehozását. Az említett témák teljesítésétől függ, hogyan folytathatja az ország az EU-s tárgyalásokat.

A dokumentum kitér arra is, hogy már történt némi előrelépés a korrupció elleni küzdelem terén.

A jelentéstervezetről szóló első vitát február 9-én tartják meg, a módosító indítványok benyújtásának határideje pedig február 15-e.

jelentéstervezet
Szerbia
EU
Európai Unió
Vladimír Bilčík

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.