Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/screenshot

Krkobabić: Meg kell gátolni a falvak elnéptelenedését

2019-06-16
15:16
2019-06-16
18:49
Forrás
Szerbiai RTV
4700 szerbiai faluból 1200-at veszélyeztet a teljes elnéptelenedés - jelentette ki Milan Krkobabić régiófejlesztésért felelős szerb tárca nélküli miniszter a közmédia műsorában.

Hozzátette, pontosan ezért alakították meg azt a tanácsot, amely arra összpontosít, hogy meggátolja a falvak elnéptelenedését. Szavai szerint a megoldás kulcsa, hogy a fiatal nők, akik gyermeket vállalnak, lássanak perspektívát abban, hogy a falvakban telepedjenek le, vagy ne költözzenek el a nagyvárosokba. Fontosnak nevezte azt is, hogy megjelent egy politikai akarat a falusi környezet fejlesztésére vonatkozóan.

Milan Krkobabić, régiófejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter: „Praktikusan ez azt jelenti, hogy az ott élő emberek életét megváltoztassuk. Nézzük meg, hogy ezek a falvak kapnak-e ivóvizet, lesz-e szennyvízelvezetés! Most láttuk az árvizeket. Ezeket a folyókat és patakokat mederbe kell terelni, a hidak járhatóak kell, hogy legyenek és a gyerekeknek legyen iskolájuk.”

Milan Krkobabić
elnéptelenedés
elnéptelenedett falvak

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.