Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A kulturális együttműködésról tárgyalt Magyarkanizsán a tartományi titkár

2019-09-30
17:55
2019-09-30
18:28
Forrás
Pannon RTV
Dragana Milošević a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben tett látogatást, majd a József Attila Könyvtártat tekintette meg.

Szerb-magyar kulturális együttműködési lehetőségekről tárgyalt ma Magyarkanizsán Dragana Milošević. A tartományi művelődési titkár Fejsztámer Róbert polgármesterrel és Nebojša Rakić alpolgármesterrel egyeztetett. A helyi művelődési egyesületek munkájával ismerkedett meg, valamint szó esett további együttműködési lehetőségekről.

A művelődési titkár azt mondta, a látogatásának célja a hatékony párbeszéd megindítása a tartomány és az önkormányzat között. Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár: „Örömömre szolgál, hogy a megbeszélésen az önkormányzat képviselőivel érintettünk több témát a kultúrával kapcsolatban, illetve olyan aktivitásokról és tartalmakról is szó volt, amelyeket az önkormányzat valósít meg. A következő periódusban, ami ránk vár, hogy miként tudná őket támogatni a tartományi titkárság és ezzel együtt a Tartományi Kormány, ez az, amin együttes erővel fogunk dolgozni a jövőben.”

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, a találkozón szó esett a parkban lévő Vigadó felújításának tervéről is. Az önkormányzat jövőre szeretné megindítani ezt a projektet és számít a tartomány támogatására. „Csak a tervdokumentáció alapján megítélt, becsült mérnöki összeg több mint fél millió euró, és itt csak az épület felújításáról beszélünk. Nincs benne bútor, nincs benne felszerelés, nincs benne semmilyen plusz tartalom, csak a külső, belső rendbetétele az épületnek, ezért mondom azt, hogy önerőből az önkormányzatnak ez pénzügyileg borzasztóan nagy teher lenne.”

A polgármester hozzátette, bízik abban, hogy az elkövetkezőkben az önkormányzat azon lesz, hogy a projekt önrészét beillessze a 2020-as költségvetésébe.

Dragana Milošević
tartományi titkár
Magyarkanizsa

Most

12:45, Frissítve: 12:56

Ünnepelt Ada

I. Ferenc Ferdinánd 1835. július 2-án országos vásártartási szabadalmat adott a városnak, amiért a település és a kézműipar hatalmas fejlődést ért el előzőleg.
12:25

Vírushelyzet Szabadkán

17 személyt vizsgáltak meg az elmúlt 24 órában a szabadkai Covid-rendelőben - közülük két pácienst további kivizsgálásra utaltak a kórházba - tájékoztatnak az illetékesek.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.