Ugrás a tartalomra

Kurti felülvizsgálná a Belgrád-Pristina párbeszéd eddigi eredményeit

2019.10.26
13:02
2019.10.26
16:47
Forrás
Szerbiai RTV
Az október 6-án megtartott koszovói választásokon győzedelmeskedő Önrendelkezés miniszterelnök-jelöltje meg akarja állapítani milyen hatással vannak ezek a megállapodások a helyiek életére.

Kormányfőként az első hónapokban a Belgrád-Pristina párbeszéd eddigi eredményeit vizsgálná felül Albin Kurti. Az október 6-án megtartott koszovói választásokon győzedelmeskedő Önrendelkezés miniszterelnök-jelöltje meg akarja állapítani milyen hatással vannak ezek a megállapodások a helyiek életére. Kurti hozzátette, az elmúlt 8 évben 33 dokumentumot írtak alá és foglalkoznia kell ennek az országa számára fontos folyamatnak a kedvező és kedvezőtlen hatásaival. Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója szerint a revizionizmussal Kurti visszafelé forgatná a történelem kerekét, ezzel pedig veszélybe sodorná a kapcsolatok normalizálásának lehetőségét.

Albin Kurti
Belgrád és Priština közötti párbeszéd

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.