Ugrás a tartalomra
Tanjug

Kurti: a javaslataimat elutasították Brüsszelben

2021.06.15
16:04
2021.06.15
16:15
Forrás
Pannon RTV
Albin Kurti több javaslatot fogalmazott meg a párbeszéd folytatására egy bejegyzésben, mely a közösségi oldalán jelent meg. A javaslatokat Brüsszelben elutasították.

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

 

Albin Kurti a tárgyalás után közösségi oldalán megjelent bejegyzésében többek között azt írja, Belgrád és Priština azonnal írjon alá egy közös békenyilatkozatot, amely tulajdonképpen egy meg nem támadási szerződésként működne. Felhívta a figyelmet, hogy a kölcsönös elismerés esetén kétoldalú kölcsönösség állna fenn, beleértve a kisebbségek kérdését is. Kurti azt írta, javaslatait Brüsszelben elutasították, a koszovói miniszterelnök azonban reményét fejezte ki, hogy amikor a szerb delegáció visszatér Belgrádba, komolyabban fontolóra veszik az általa felvázolt ötleteket.

Albin Kurti
Koszovó

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű