Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

Kurti: A Münchenben aláírt szerződéseket az új koszovói kormány nem hagyta jóvá

2020-02-15
08:06
Forrás
Szerbiai RTV
A Münchenben aláírt szerződések az új koszovói kormány jóváhagyása nélkül születtek meg - állítja Albin Kurti.

A koszovói miniszterelnök azt mondja, hogy a belgrádi képviselőkkel kötött két megállapodás a tudta nélkül jött létre, amelyet még az előző kormány fogadott el. Hozzáteszi, a szerződés szövegét nem tárták a nyilvánosság elé. Az infrastrukturális fejlesztések fontosságát ugyan elismerte, de szerinte ezeknek a folyamatoknak átláthatóaknak kell lenniük. A szerződésnek egy ország szuverenitásával, törvényeivel, gazdasági törekvéseivel összhangban kell lennie - magyarázta a koszovói kormányfő. Kurti hozzátette, ha gazdasági szempontból vizsgáljuk meg az aláírt megállapodást, akkor egy észak-koszovói Lešakig kiépített vasút fontosabb és kifizetődőbb lenne, mint egy határ közeli, de még Szerbiában fekvő Merdaréig húzódó vonal.

Albin Kurti
Koszovó

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.