Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Kurti: Novemberben kezdődhetnek a tárgyalások a száz százalékos vámról

2019-10-14
16:34
Forrás
Szerbiai RTV
Novemberben kezdődnek meg a tárgyalások a szerb és boszniai termékekre kivetett száz százalékos koszovói vámról, igyekeznek megoldani a problémát - jelentette ki Albin Kurti.

A koszovói parlamenti választásokon győztes Önrendelkezés nevű szervezet vezetője várhatóan novemberben veszi majd át a kormányfői tisztséget, és ezt követően igyekeznek majd megoldani a vámok kérdését. Interjújában hozzátette, lehetőség van arra, hogy a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatódjon még a jövő évi szerbiai többszintű választás előtt.

Koszovó
Albin Kurti

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.