Ugrás a tartalomra
Sebastian Kurz
MTI/EPA/Florian Wieser

Kurz: Ausztria elfogadja azt is, ha Belgrád és Pristina határmódosításban egyezik meg

2019-09-16
17:23
2019-09-16
17:49
Forrás
Tanjug
A megbeszélések folyamán minden nyitott és vitás kérdést meg kell oldani - nyilatkozta Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt vezetője.

Ausztria minden olyan Koszovóval kapcsolatos rendezési tervet támogat, amelyet elfogadnak a felek a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folyamán, beleértve a határmódosítást is - mondta Kurz. Hangsúlyozta: ez nélkülözhetetlen az érintettek európai uniós csatlakozása érdekében. A politikus kiemelte: év elején a Fehér Házban Donald Trump amerikai elnökkel arról egyeztek meg, hogy az USA is segíthetné a megbékélési folyamatot Szerbia és Koszovó között, annak érdekében, hogy stabilitás maradjon a régióban.

Ausztria
Sebastian Kurz

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.