Ugrás a tartalomra

Kurz nagyobb szerepvállalásra kérte Trumpot a koszovói kérdés megoldásában

2019.02.21
11:04
2019.02.21
15:09
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Az osztrák kancellár kiemelte, hogy az Egyesült Államoknak nagy a befolyása Koszovóban, amit pozitívan ki is használhatna.

Sebastian Kurz nagyobb szerepvállalásra kérte Donald Trumpot a koszovói kérdés megoldásában. Az osztrák kancellár elmondta, hogy az Egyesült Államoknak nagy a befolyása Koszovóban, amit pozitívan ki is használhatna. Kurz pozitívan tekint az Aleksandar Vučić és Hashim Thaci közötti párbeszédére és támogatná a határvonalak módosítását. Kurz az amerikai elnökkel a washingtoni Fehér Házban találkozott. Trump a megbeszélésen kiemelte, hogy nagyobb katonai kiadásokat vár Ausztriától. A kancellár elismerte, hogy Ausztria más országokhoz képest kevesebbet költ védelemre, egyben viszont hangsúlyozta: az osztrák hadsereg külföldi misszióit tekintve túlméretezett szerepet vállal. Ausztria nem tagja a NATO-nak, s védelmi kiadásai is messze elmaradnak attól, amit Washington követel az észak-atlanti szövetségeseitől. Trump rávilágított, hogy a NATO több tagja is hozzájárul Ausztria biztonságához, különösen, ami a terrorizmus elleni harcot illeti.

Sebastian Kurz
Donald Trump

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.