Ugrás a tartalomra

Kyle Scott: Koszovónak meg kell szüntetnie a pótvámokat

2019.09.15
15:52
2019.09.15
23:07
Forrás
Tanjug
Kyle Scott, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete szerint az USA üzenete világos, Koszovónak meg kell szüntetnie a szerbiai és boszniai termékekre kirótt száz százalékos pótvámokat.

Scott a Kurirnak adott interjújában elmondta, ez feltétele annak, hogy folytatódjanak a tárgyalások Belgráddal. Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete reagált azokra a kommentárokra, amelyek szerint egy olyan szuperhatalomnak, mint Amerika, megoldást kellett volna találnia arra, hogy rávegye Koszovót, törölje el a vámokat. Scott szerint ezt azok mondják, akik nem tudják elfogadni, hogy Koszovó egy önálló és független állam.

A pranjinai megemlékezésen Kyle Scott, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete ma délelőtt azt mondta, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy Koszovó visszavonja a pótvámokat: „Mindent megteszünk, hogy hassunk Koszovó következő vezetésére, hogy térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz. Elsősorban arra, hogy eltöröljék a vámot, amit bevezettek. Ez semmilyen módon sem segíti az előrehaladást. Békét akarunk Szerbia és Koszovó között.”

Kyle Scott

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.