Ugrás a tartalomra

Lajčak: Előrelépés a háborúban eltűntek és a lakhelyüket elhagyni kényszerültek ügyében

2020.09.07
22:03
2020.09.07
22:30
Forrás
MTI
A Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott közleményben értékelte Aleksandar Vučić és Avdullah Hoti hétfői tárgyalását.

Jelentős előrehaladást sikerült elérni a háború idején eltűntek és a lakhelyüket elhagyni kényszerültek ügyében - jelentette ki a szerb-koszovói párbeszédért felelős uniós különmegbízott. Aleksandar Vučić szerb elnök és Avdullah Hoti koszovói kormányfő hétfői megbeszélését követően Miroslav Lajčak közleményben hangsúlyozta, az "intenzív, és nem mindig könnyű" tárgyalások során a felek eszmecserét folytattak a kisebbségi közösségekre vonatkozó megállapodásról és a kölcsönös pénzügyi követelések rendezéséről is. Ez volt az első információcsere, amely lehetővé tette, hogy a vezetők meghatározzák a két témának szentelt következő találkozó kulcsfontosságú lépéseit.

Rámutatott annak jelentőségére, hogy a Belgrád és Pristina nyilatkozatban rögzítette: kiemelt fontosságot tulajdonítanak az uniós integrációnak és a brüsszeli vezetésű párbeszéd folytatásának. Ez az egyértelmű  elkötelezettség és a prioritások megértése elengedhetetlen a saját európai útjukon való előrehaladáshoz - tette hozzá Lajčak.

Belgrád-Pristina párbeszéd
Koszovó amerikai nagykövete
Brüsszel

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.