Ugrás a tartalomra

Lakossági fórumot szerveztek Adán

2018.03.22
07:43
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A lakossági fórum kereteiben megtartották a Lét a tét, nemzeti szemmel a magyarországi választásokról című előadást. A rendezvényen Sutus Áron és Paskó Csaba adott elő.

Az adai Kőrösi Katalin többek között azért jött el az előadásra, mert azt reméli, több információra tehet szert a közelgő magyarországi országgyűlési választásokról. „Azt hiszem, hogy aki magyarnak érzi magát, annak fontos, hogy itt meghallja, mit kell, hogy kell, és hogyan szavazzunk. Az persze mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, de ha már magyarok vagyunk, akkor szavazzunk.”

Paskó Csaba katolikus pap beszédében kitért a család szerepére, és hangsúlyozta, hogy a választások kapcsán figyelembe kell venni azokat a családokat támogató intézkedéseket, amelyekben nem csak az anyaországiak, hanem a határon túli családok is részesülhettek a jelenlegi magyar kormánynak köszönhetően. „Én mint római katolikus pap csak azt tudom mondani, hogy emellett kell kiállni. Ezt kell támogatni. Egy lakossági fórumon ez az elsődleges célunk, az elsődleges feladatunk, hogy erről a meggyőződésünkről igyekezzünk más embereket is tájékoztatni.”

A közelgő választások kapcsán érdemes megfontolni, hogy a Kárpát-medencei lakosság az elmúlt években milyen értelemben gazdagodott - mondta Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke. „Ez egy nagyon nagy lehetőség, tehát építkezünk, tényleg egy Kárpát-medencei, nem csak gazdasági, nem csak kulturális és szociális, vagy egyéb téren. Látjuk azt, hogy mind területileg, mind pedig a különböző közösségi szerveződésekben megjelenik ez a cselekvő gondoskodás.”

A szerda esti rendezvény a Vajdasági Magyar Szövetség adai helyi szervezetének rendezésében jött létre.

Ada
választás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.