Ugrás a tartalomra

Lavrov: provokáció helyett őszinte párbeszédre és kompromisszumokra lenne szükség

2022.09.25
08:02
2022.09.25
08:08
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésén azt mondta, hogy a nyugati országok durva provokációt folytatnak, az őszinte párbeszéd és kompromisszumok keresése helyett.

A válság egyre növekszik, a nemzetközi biztonsági helyzet rohamosan romlik - tette hozzá Lavrov. Elmondta, hogy komoly kísérletek vannak arra vonatkozóan, hogy megakadályozzák egy átláthatósági mechanizmus létrehozását a Pentagon katonai biológiai programjaihoz, beleértve azokat is, amelyeket Oroszország határai mentén hajtanak végre. Megjegyezte, ezek a programok korántsem veszélytelenek, amit állítása szerint az Ukrajnában feltárt tények is tanúsítanak. Lavrov arra is rámutatott, hogy a világrend jövőjének kérdése most rendeződik. Az majd kiderül, hogy ez egy olyan rend lesz-e, ahol egy hegemón arra kényszerít másokat, hogy az ő szabályai szerint cselekedjenek, amelyek csak számára hasznosak, vagy egy demokratikus, zsarolás és megfélemlítések nélküli világ lesz-e - fejtette ki az orosz külügyminiszter. Oroszország a második opciót választotta, és a szövetségeseivel, partereivel ennek megvalósításán dolgozik - mondta Lavrov. Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország nem fogja megtenni az első lépést az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások kapcsán a NATO-ról. Lavrov az ENSZ-közgyűlés 77. New York-i ülésszakát követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem bocsátkozik találgatásokba, meddig tarthat a orosz-ukrán konfliktus.

Szergej Lavrov
orosz-ukrán háború
Oroszország
ENSZ közgyűlés

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.