Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mary Altaffer

Lavrov: provokáció helyett őszinte párbeszédre és kompromisszumokra lenne szükség

2022.09.25
08:02
2022.09.25
08:08
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésén azt mondta, hogy a nyugati országok durva provokációt folytatnak, az őszinte párbeszéd és kompromisszumok keresése helyett.

A válság egyre növekszik, a nemzetközi biztonsági helyzet rohamosan romlik - tette hozzá Lavrov. Elmondta, hogy komoly kísérletek vannak arra vonatkozóan, hogy megakadályozzák egy átláthatósági mechanizmus létrehozását a Pentagon katonai biológiai programjaihoz, beleértve azokat is, amelyeket Oroszország határai mentén hajtanak végre. Megjegyezte, ezek a programok korántsem veszélytelenek, amit állítása szerint az Ukrajnában feltárt tények is tanúsítanak. Lavrov arra is rámutatott, hogy a világrend jövőjének kérdése most rendeződik. Az majd kiderül, hogy ez egy olyan rend lesz-e, ahol egy hegemón arra kényszerít másokat, hogy az ő szabályai szerint cselekedjenek, amelyek csak számára hasznosak, vagy egy demokratikus, zsarolás és megfélemlítések nélküli világ lesz-e - fejtette ki az orosz külügyminiszter. Oroszország a második opciót választotta, és a szövetségeseivel, partereivel ennek megvalósításán dolgozik - mondta Lavrov. Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország nem fogja megtenni az első lépést az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások kapcsán a NATO-ról. Lavrov az ENSZ-közgyűlés 77. New York-i ülésszakát követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem bocsátkozik találgatásokba, meddig tarthat a orosz-ukrán konfliktus.

Szergej Lavrov
orosz-ukrán háború
Oroszország
ENSZ közgyűlés

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű