Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Lavrov: Putyin Merkel kérésére engedélyezte a Kercsi-szoros megfigyelését

2019-01-18
13:41
2020-02-17
17:35
Forrás
MTI
Vlagyimir Putyin orosz elnök beleegyezett Angela Merkel német kancellárnak abba a kérésébe, hogy német szakértők figyelhessék meg a Kercsi-szoros hajózhatóságát - jelentette ki Szergej Lavrov.

Az orosz külügyminiszter hozzátette: az orosz elnök szintén jóváhagyta, hogy a megfigyelésben franciák is részt vegyenek. Ugyanakkor elzárkózott attól a javaslattól, hogy Ukrajnát is bevonják, mert véleménye szerint Kijev a megfigyelést ugyanúgy akadályozná, mint a minszki megállapodások végrehajtását.

Kercsi-szoros
Szergej Lavrov
Angela Merkel
Vlagyimir Putyin

Most

07:10, Frissítve: 07:17

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.