Ugrás a tartalomra

A Lazar 3 harckocsi ezentúl a Szerbiai Katonaság gépparkját erősíti

2018.12.20
21:44
2018.12.20
21:51
Forrás
Szerbiai RTV
Csütörtökön hadgyakorlatot tartottak Nyékincén, ahol bemutattkozott a Lazar 3 névre keresztelt páncélos. Demonstrálták tűzerejét és kezelhetőségét. A járművet szakképzett legénység irányítja.

Ennek az intenzív felfegyverzésnek köszönhetően a katonaságot a legkorszerűbb felszereléssel látjuk majd el -  jelentette ki a gyakorlaton Aleksandar Vulin. A szerb védelmi miniszter kiemelte, 30 év után ez az első alkalom, hogy a védelmi ipar saját szakemberei tudásával és saját forrásaiból egy ilyen korszerű eszközt hozott létre. Hozzáfűzte, csak az igazán a miénk, amit mi magunk gyártunk, saját technológiánk segítségével. A Szerbiai Katonaságtól többé nem vehetik el a képességet, hogy fegyverkezzen és erősödjön – szögezte le Aleksandar Vulin.

Lazar
katonaság
harckocsi
hadgyakorlat

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.