Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Leadták szavazataikat a listavezetők is

2018-11-04
20:08
2018-11-05
00:08
Forrás
Pannon RTV
Már a kora reggeli órákban leadta voksát több politikus és a magyar nemzeti tanácsi választáson szereplő listák vezetői is.

Valamivel 8 óra után Noszán adta le szavazatát Pásztor István. A Vajdaság Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke akkor azt mondta, bízik a Magyar Összefogás további sikerében. Kiemelte, az elmúlt hét hetes kampány célja az volt, hogy az emberek minél jobban megismerjék a jelöltjeiket, illetve hogy bemutassák az elmúlt négy év munkáját.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Én azt látom, hogy rengeteg ember a saját családjának az életén is tapasztalta, hogy miért fontos a nemzeti tanács, és én bizakodó vagyok abban a tekintetben is, hogy a vajdasági magyarok élnek a szavazási jogával és bizakodó vagyok abban a tekintetben is, hogy folytatni tudjuk az elkövetkező négy évben azt a munkát, amit a Magyar Összefogás az előző nyolc évben elkezdett.”

Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője Zentán a hetes választókörzetben adta le a szavazatát a nemzeti tanácsi választásokon. A voksolás jelentőségére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, a vajdasági magyarság jövőjének szempontjából rendkívül fontos, hogy a lehető legtöbben járuljanak az urnákhoz.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Én azt hiszem, hogy minden választás a döntés és a felelősségvállalás kettősségét hordozza magában. Az elmúlt másfél hónap a közösség ünnepe volt, hiszen nincs olyan települése Vajdaságnak, ahova ne mentünk volna el. Most pedig a választóknak kell arról dönteni, hogy melyik programot fogják választani.”

Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom listavezetője délelőtt kilenckor adta le voksát Zentán, az 1-es számú szavazóhelyen.

Zsoldos Ferenc, listavezető, Magyar Mozgalom: „Mivel a két fél egyáltalán nem rendelkezik hasonló erőforrásokkal, ezért nekünk nagyon kicsi a lehetőségünk arra, hogy ténylegesen áttörést érjünk el, de az az igazság, hogy én titkon még hiszek az emberekben, hiszek abban, hogy az emberek azért akarnak még valami mást is, valami más világot is építeni és azért bízom benne, hogy talán ez sikerül.”

Szerbiában harmadik alkalommal tartottak nemzeti tanácsi választásokat.

Pásztor István
Hajnal Jenő
Zsoldos Ferenc

Most

08:05, Frissítve: 10:13

Ne öld meg a nagyit!

Nem mindennapi módon biztat a karanténkötelezettség betartására egy brit város. A szlogenjük az, hogy "Ne öld meg a nagyit".
20:55, Frissítve: 21:08

Hogyan mézelt idén az akác?

Augusztus eleje a méhészek számára a termelési év végét jelenti. A számvetés ideje ez, amikor már a jövő évre is gondolni kell.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.