Ugrás a tartalomra

Legszebb Szerbiánk

2023.01.13
14:10
2023.01.13
20:16
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő a Legszebb Szerbiánk pályázat fotóinak szerzőit díjazta. A Szerbia Palotában rendezett tárlaton 29 alkotó fényképét állították ki.

A Legszebb Szerbiánk elnevezésű pályázatot tavaly júniusban hirdették meg azzal a céllal, hogy a lehető legjobban népszerűsítsék Szerbia szépségét, és minden héten kiválasztották a legszebb szerzői fotót, amelyet az elnöki kabinet e-mail címére kellett beküldeni. Az Instagramon a legtöbb lájkot kapott nyertes fotó Dragana Macuraé, aki a Perućac-tavat fotózta. Képét több mint 6400-an kedvelték az Instagramon.

Dragana Macura, első díjas alkotó: „Ez egy szép utazás volt a Perućac-tavon, ezen a vízi házikón. Barátnőimmel voltunk négyen, ez egy születésnapi ajándék volt, gyakorlatilag az enyém, az én szülinapi ajándékom. Ez a fénykép csak úgy spontán jött létre, amíg barátkoztunk azon a gyönyörű teraszon, borozgattunk, és kóstolgattuk ezeket a finom palacsintákat. Ez egyszerűen így keletkezett.”

Fotópályázat

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.