Ugrás a tartalomra

Légtérsértési rekordot döntött Kína

2021.10.03
13:29
2021.10.03
13:38
Forrás
Euronews
Többször is előfordult, hogy kínai katonai repülőgépek tajvani felségterületre keveredtek.

Egy nappal azután, hogy 38 kínai repülő megsértette Tajvan légterét, a népköztársaság gépei szombaton ismét berepültek a szigetország védelmi zónájába - ezúttal 39 darab, ami új rekordot jelent. Válaszként Tajpej harci gépeket küldött a levegőbe, valamint légelhárító rendszereit ráállította a kínai repülőkre. Az elmúlt bő egy évben többször is előfordult, hogy kínai katonai repülőgépek tajvani felségterületre keveredtek.

Tajvannak nagy hatótávolságú, pontos fegyverekre van szüksége ahhoz, hogy megfelelőképpen el tudja rettenteni Kínát, amely rohamléptékben fejleszti fegyverrendszereit - közölte előzőleg a tajvani parlamentben Cseu Kuo-cseng. A védelmi miniszter szerint Tajvannak tudatosítania kell Kínában, hogy a sziget képes megvédeni önmagát, azért a haderőfejlesztésnek nagy hatótávolságú, pontos és mozgatható fegyverekre kell irányulnia, hogy a tajvani hadsereg azonnal készen álljon, mihelyt "az ellenség" felvonultatta haderejét.

légtérsértés
Kína

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.