Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Taiwan Ministry of Defense

Légtérsértési rekordot döntött Kína

2021.10.03
13:29
2021.10.03
13:38
Forrás
Euronews
Többször is előfordult, hogy kínai katonai repülőgépek tajvani felségterületre keveredtek.

Egy nappal azután, hogy 38 kínai repülő megsértette Tajvan légterét, a népköztársaság gépei szombaton ismét berepültek a szigetország védelmi zónájába - ezúttal 39 darab, ami új rekordot jelent. Válaszként Tajpej harci gépeket küldött a levegőbe, valamint légelhárító rendszereit ráállította a kínai repülőkre. Az elmúlt bő egy évben többször is előfordult, hogy kínai katonai repülőgépek tajvani felségterületre keveredtek.

Tajvannak nagy hatótávolságú, pontos fegyverekre van szüksége ahhoz, hogy megfelelőképpen el tudja rettenteni Kínát, amely rohamléptékben fejleszti fegyverrendszereit - közölte előzőleg a tajvani parlamentben Cseu Kuo-cseng. A védelmi miniszter szerint Tajvannak tudatosítania kell Kínában, hogy a sziget képes megvédeni önmagát, azért a haderőfejlesztésnek nagy hatótávolságú, pontos és mozgatható fegyverekre kell irányulnia, hogy a tajvani hadsereg azonnal készen álljon, mihelyt "az ellenség" felvonultatta haderejét.

légtérsértés
Kína

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű