Ugrás a tartalomra

Lejárt az EP-listák bejelentésének határideje

2019.04.23
17:16
Forrás
MTI
Ma 16 órakor lezárult az Európai Parlament magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje.

A hét nyilvántartásba vett lista mellett további négyet jelentettek be, azaz legfeljebb 11 párt, illetve pártszövetség listája szerepel majd május 26-án a szavazólapon. A magyar Nemzeti Választási Bizottság korábban már hét listát nyilvántartásba vett: a Jobbik Magyarországért Mozgalomét, a Fidesz-KDNP-ét, a Momentum Mozgalomét, a Mi Hazánk Mozgalomét, az MSZP-Párbeszédét, a Lehet Más a Politikáét és a Demokratikus Koalícióét. A 16 órai határidő előtt további négy párt adta le az ajánlásgyűjtő íveket, ezek a Magyar Munkáspárt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az Egységes Magyar Nemzeti Néppárt és a Tea Párt Magyarország. Az EP-választáson azok a pártok állíthattak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

európai parlamenti választások

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.