Ugrás a tartalomra
EBS/Jean-Louis Debaize

Lejárt az EP-listák bejelentésének határideje

2019-04-23
17:16
Forrás
MTI
Ma 16 órakor lezárult az Európai Parlament magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje.

A hét nyilvántartásba vett lista mellett további négyet jelentettek be, azaz legfeljebb 11 párt, illetve pártszövetség listája szerepel majd május 26-án a szavazólapon. A magyar Nemzeti Választási Bizottság korábban már hét listát nyilvántartásba vett: a Jobbik Magyarországért Mozgalomét, a Fidesz-KDNP-ét, a Momentum Mozgalomét, a Mi Hazánk Mozgalomét, az MSZP-Párbeszédét, a Lehet Más a Politikáét és a Demokratikus Koalícióét. A 16 órai határidő előtt további négy párt adta le az ajánlásgyűjtő íveket, ezek a Magyar Munkáspárt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az Egységes Magyar Nemzeti Néppárt és a Tea Párt Magyarország. Az EP-választáson azok a pártok állíthattak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

európai parlamenti választások

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.