Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József

2020-11-29
12:44
Forrás
origo.hu
December 31-ével lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa.

Az erről szóló döntéséről a mai napon tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét. Lelki terhekre hivatkozik, de a magyar kormányt továbbra is támogatja. Levelében az olvasható, hogy döntése egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot.

A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával - olvasható Szájer József levelében. Hangsúlyozta, egyetért a magyar kormány álláspontjával, támogatja azt. Az 59 éves Szájer József a Fidesz alapító tagja, 1990 és 2004 között volt a magyar Országgyűlés, majd négy cikluson keresztül az Európai Parlament tagja.

Szájer József
Fidesz
lemondás
Európai Parlament

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 11:57

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.
08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.