Ugrás a tartalomra

Lemondott köztársasági képviselői mandátumáról Fremond Árpád

2022.12.08
14:27
2022.12.08
14:39
Forrás
Pannon RTV
Helyére Újhelyi Ákos közgazdász kerül.

Azonnali hatállyal lemondott köztársasági képviselői mandátumáról Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke. A VMSZ köztársasági parlamenti frakciójában őt Újhelyi Ákos közgazdász váltja, aki a VMSZ választási listáján a hatodik helyen szerepelt.

A Köztársasági Választási Bizottság jóváhagyta a cserét, Újhelyi Ákos pedig még a nap folyamán leteszi képviselői esküjét.

Fremond Árpád
lemondás
köztársasági képviselő
Újhelyi Ákos

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.