Ugrás a tartalomra

Lemondott a miniszter a sorozatgyilkos miatt

2019.05.03
08:11
Forrás
Euronews
Lemondott a ciprusi igazságügyi miniszter, Jonasz Nikolaou. Távozásának oka az a sorozatgyilkosság, ami az elmúlt napokban igencsak borzolta a kedélyeket.

A gyilkosságokkal vádolt, őrizetben lévő 35 éves katonatiszt nemrégiben ismerte be, hogy 2016 óta hét nőt ölt meg, az áldozatokkal egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. A holttesteket betondarabokkal nehezített bőröndökbe rejtve egy használaton kívüli rézbánya vörös vizű szennyvíztározójába dobta. Az elmúlt három hétben négy holttestet találtak meg, a többi áldozatét még keresik. Az igazságügyi miniszter most lelkiismereti és elvi okokból mondott le, reagálva arra, hogy a hatóságokat sokan kritizálják amiatt, hogy nem foglalkoztak elég alaposan az áldozatok eltűnésének kivizsgálásával. Azért hozzátette: teljesen igazságtalannak tartja a kormány vagy egy miniszter felelősségét firtatni a nyomozással kapcsolatban. „Ahogy mindenki tudja – vagy legalábbis tudnia kéne –, a miniszter nincs bevonva, és nem is kell, hogy bevonva legyen az ilyenfajta nyomozásokba” – mondta Nikolaou nicosiai sajtótájékoztatóján.

Ciprus
igazságügyi miniszter
lemondott

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.