Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tim Aro/TT News Agency via AP

Lemondott a svéd miniszterelnök

2022.09.15
12:53
Forrás
Euronews.com
Lemondott Magdalena Andersson svéd miniszterelnök, mivel pártja veszített a választásokon.

A vasárnapi parlamenti választásokon az eredmény a svéd jobboldalnak kedvezett: 176 mandátumot szereztek, a baloldal csupán 173-at. Magdalena Andersson azután jelentette be szándékát, hogy a szavazatokat majdnem teljesen feldolgozták. Az 55 éves Magdalena Andersson 2021. november végén lépett hivatalba az ország történelmének első női miniszterelnökeként. A választások hivatalos végeredménye a hét végére várható.

Svédország
lemondott
miniszterelnök
Magdalena Andersson

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.