Ugrás a tartalomra

Lemondott tisztségéről Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár

2019.05.18
12:59
Forrás
hvg.hu, Index.hu, Tanjug
A tisztségviselő egy nyilvánosságra került videófelvétel miatt távozik. A politikus bocsánatot kért mindenkitől, akinek csalódást okozott a viselkedésével.

Egy titokban felvett videóba bukott bele. Az osztrák Szabadságpárt elnöke a videóban óvatlanul súlyos korrupciós viszonyokról mesélt és állami segítséget ígért magukat orosz oligarcháknak kiadó csalóknak. A 2017-es rejtett kamerás felvételről ma még nem lehet tudni, hogy ki és miért készítette, vélhetően eleve csőbe akarták húzni a politikust. Sebastian Kurz néppárti kancellár a videó megjelenése után azonnal deklarálta, hogy a botrány után Strachénak mennie kell.

lemondott
Heinz-Christian Strache
Ausztria

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.