Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jadranka Ilic

Lemondta kétnapos pozsonyi látogatását Aleksandar Vučić

2023.05.30
18:12
Forrás
Szerbiai RTV
Döntését a tegnapi koszovói eseményekkel magyarázta. Instagram posztjában kiemelte meg van győződve arról, hogy sikerül kiharcolni a szerb nép szabadságát, fennmaradását, valamint az emberek biztonságát Koszovó északi részén.

Vučić a buducnostsrbijeav Instagram-oldalán kijelentette, hogy a tegnapi nap rendkívül nehéz volt az egész szerb nép számára, és meg van győződve arról, hogy sikerül kiharcolni a szerb nép szabadságát, fennmaradását, valamint az emberek biztonságát Koszovó északi részén. Vučić kiemelte: ehhez csak egy apró feltétel kell és nem érti, hogy a Kvinta és a legerősebb nyugati országok képviselői ezt nem tudják teljesíteni – ez pedig, hogy kivonják a pristinai különleges rendőri erőket Koszovó északi részéből és eltávolítsák az álpolgármestereket, akik nem képviselnek senkit. "Lemondtam a pozsonyi utam és a kétnapos szlovák fővárosi tartózkodásom, fontosabb, hogy az embereinkkel legyek, meglátogatom a katonáinkat, akik a legfontosabb helyeken vannak bevetve. Megvagyok győződve arról, hogy az igazság, az igazságosság és Szerbia a végén győzni fog” – zárta bejegyzését Vučić.

Aleksandar Vučić
Szerbia

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.