Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Czarek Sokolowski

Lengyelország függetlenségének centenáriumát ünnepelték

2018-11-12
07:05
Forrás
MTI
250 ezer résztvevője volt a vasárnap este véget ért varsói menetnek, melyen a lengyelek az ország függetlenségének centenáriumát ünnepelték.

A rendőrség közleménye szerint a felvonulás békésen zajlott, csak egy-egy apróbb incidens történt. A menet védnöke Andrzej Duda volt. Az államfő arra kérte a lengyeleket, hogy politikai jelszavak nélkül, nemzeti zászlókkal vegyenek részt az eseményen. A menetet a lengyel politikai vezetők és háborús veteránok vezették, a megmozdulás része katonai díszszemle is volt. A felvonulás végén koncert és tűzijáték várta a megjelenteket. 

Lengyelország
Varsó
Andrzej Duda

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.