Ugrás a tartalomra

Lengyelországban a függetlenség napját ünnepelték

2019.11.11
22:03
Forrás
MTI
Tömegek vettek részt hétfőn Lengyelországban a függetlenség napi ünnepségeken, a legnépesebb rendezvényen, a hagyományos varsói függetlenség menetén tízezrek vonultak fel.

A november 11-i függetlenség napja a legnagyobb lengyel nemzeti ünnep. Annak emlékére tartják, hogy Lengyelország az első világháború végén, 1918 novemberében, 123 évi felosztottság után visszaszerezte önálló államiságát. Varsóban a nemzeti körök által rendezett idei, sorrendben tizedik függetlenség menetén a szervezők szerint mintegy 150 ezren, míg a főpolgármesteri hivatal szerint 47 ezren vettek részt. A menet mottója egy régi Mária-énekből vett idézet volt: "Vedd oltalmadba az egész nemzetet". 

Lengyelország
függetlenség napja
Varsó
tüntetés

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.