Ugrás a tartalomra

Lesz idén megállapodás Belgrád és Pristina között?

2019.06.24
13:05
2019.06.24
15:29
Destabilizálódhat az egész Balkán, amennyiben idén nem születik meg a jogilag kötelező érvényű megállapodás Pristina és Belgrád között. Ezt mondta ma egy konferencián Hashim Thaci, Koszovó elnöke.

Hashim Thaci felszólalásában hangsúlyozta: egyszer és mindenkorra tisztázni akarják a Szerbiával kapcsolatos viszonyukat, ezt pedig csak tárgyalások útján lehet. Az albán politikus hozzátette: a párbeszédnek konkrét határidőket, célokat és nemzetközi garanciákat kell tartalmaznia. Koszovó elnöke szerint hiába minden kezdeményezés a tárgyalások megújítására. Az eddigi eredmény - mint fogalmazott - egyenlő a nullával.

Mint ismeretes, hónapokkal ezelőtt a pristinai kormányzat 100 százalékos vámokat rótt ki a szerbiai termékekre, emiatt szakadt meg az évek óta tartó tárgyalás Belgrád és Pristina között. Hiába azonban a nemzetközi nyomásgyakorlás, a koszovói fél egyelőre nem hajlandó megszüntetni a különadót.

Hashim Thaçi

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.