Ugrás a tartalomra

Lesz pénz minden ígéretet teljesíteni

2022.09.26
14:35
Forrás
Tanjug
A szerb pénzügyminiszter azt mondta, van mód a nyugdíj- és közbéremelésre. Nem kell félnünk attól, hogy az ország eladósodik.

Szerbiát nem fenyegeti az eladósodás, így a nyugdíjak novembertől 9, január elsejétől pedig további 11 százalékkal emelkednek - mondta Siniša Mali. A Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, az inflációra idén 11, a jövő évre pedig 8,7 százalékot jeleznek. Mali megerősítette, hogy a minimálbér januártól 14 százalékkal növekszik, így ennek összege is magasabb lesz, mint 40.000 dinár. Az állami szektorban 12,5 százalékkal emelkednek a bérek. 2022-ben a GDP 60,2 milliárd euró lesz, az államadósság pedig 31,5 milliárd körül alakul. Ennek megfelelően az államadósság mintegy 53 százalék, ami még mindig alacsonyabb a maastrichti szerződésben foglalt 60 százalékhoz képest - szögezte le a pénzügyminiszter.

Siniša Mali
eladósodás
államadósság
közadósság
nyugdíjemelés
közbéremelés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.