Ugrás a tartalomra

Letette az esküt Lantos Csaba magyar energiaügyi miniszter

2022.12.05
17:16
Forrás
hirado.hu
Lantos Csabát Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december elsejei hatállyal nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök.

A kormányfő november közepén azzal indokolta az új tárca létrehozását, hogy a háború és a szankciós infláció teljesen új helyzetet teremtett az áprilisi kormányalakításhoz képest.

Miniszteri meghallgatásán Lantos Csaba az Országgyűlés bizottságai előtt arról beszélt, hogy Magyarország energiaellátása jelentős mértékben függ a behozataltól, ezért a következő évek legfontosabb feladata az energiaszuverenitás feltételeinek megteremtése lesz. Az akkor még csak miniszterjelölt hangsúlyozta: az energiaipar beruházásai költségesek, de muszáj vállalni ilyen fejlesztéseket.

Lantos Csaba
eskütétel
energiaügyi miniszter

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.