Ugrás a tartalomra

Letette hivatali esküjét az Európai Bizottság új testülete

2020.01.13
18:15
Forrás
MTI
Hivatali esküt tett az Európai Unió Bírósága előtt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a biztosi testület tagjaival együtt Luxembourgban hétfőn.

Az esküt minden uniós biztos az anyanyelvén mondta el. A szöveg szerint a brüsszeli bizottság elnöke és a biztosok kötelezettséget vállaltak arra, hogy hivatali kötelezettségeik teljesítése során tiszteletben tartják az uniós szerződéseket és az Európai Unió Alapjogi Chartáját. Feladataikat teljes mértékben függetlenül, az unió általános érdekében eljárva látják el. Ennek során nem kérnek, és nem fogadnak el utasításokat semmilyen kormánytól, intézménytől, szervtől vagy más szervezettől. Tartózkodnak a hivatali kötelezettségeik jellegével vagy feladataik ellátásával összeegyeztethetetlen bármilyen cselekedettől. Az új összetételű, 27 tagú Európai Bizottság december elsején lépett hivatalba. Magyar tagja, Várhelyi Olivér a szomszédság- és bővítéspolitikáért felel.

Európai Bizottság
Ursula von der Leyen
Várhelyi Olivér

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.