Ugrás a tartalomra

Létrejött Felvidéken a megegyezés az egységes magyar párt létrehozásáról

2021.03.23
15:09
2021.03.23
15:19
Forrás
MTI
Az új párt a Szövetség - Magyarok, nemzetiségek, régiók nevet viseli majd - jelentették be az új politikai tömörülést létrehozó pártok, a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás elnökei pozsonyi sajtótájékoztatójukon.

Az egységes politikai párt létrejöttéhez vezető megegyezést csaknem kétéves, az egyeztetések többszöri megakadásával jellemzett egységesítési folyamat előzte meg.

"Újabb komoly és fontos lépést tettünk a felvidéki magyarok politikai egységesítése irányába" - jelentette ki Forró Krisztián, az MKP elnöke. Leszögezte: az új párt magyar párt lesz, olyan magyar párt, amely a régiókban élő többi nemzetiséget is képviselni fogja.

Felvidék
magyar párt
Szlovákia

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.