Ugrás a tartalomra
Facebook

Levélben köszönti a külhoni magyar iskolák tanárait és diákjait a nemzetpolitikai államtitkár

2020.08.28
13:47
2020.08.28
13:53
Forrás
Közlemény
A nemzet olyan, mint a család, amelyet a tagjai tartanak össze, közös érdemünk, hogy ezt a családot a járványhelyzetben sem hagytuk széthullani - emelte ki levelében Potápi Árpád János.

Tanévkezdés alkalmából levelet intézett a Kárpát-medence magyar oktatási intézményeinek diákjaihoz és tanáraihoz Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Levélben az államtitkár úgy fogalmaz, az idei év a kialakult járványhelyzet miatt eltért az eddigi tanévektől, hiszen egy hosszú, megpróbáltatásokkal teli időszak után a pedagógusok, a diákok és a szülők most szeptemberben találkozhatnak újra az iskola falain belül.

Kiemeli: a nemzet olyan, mint a család, amelyet a tagjai tartanak össze, majd hozzáteszi: közös érdemünk, hogy ezt a családot a járványhelyzetben sem hagytuk széthullani. „Nincs olyan települése, közössége nemzetünknek, amelyhez az elmúlt tíz évben valamilyen módon az anyaország ne jutott volna el” – emeli ki.

Felidézi: „2020. augusztus 20-án avattuk fel a budapesti Kossuth téren az Összetartozás Emlékhelyét, amely falán valamennyiünk településneve őrzi, hogy mi magyarok vagyunk, összetartozunk, a minket összekötő szálak elszakíthatatlanok.”

Levele zárásaként az államtitkár arra kéri a külhoni magyar pedagógusokat, szülőket és diákokat, hogy legyenek segítői és támaszai egymásnak a jelenlegi nehéz időszakban, majd jó egészséget és kitartó munkát kíván mindnyájuk számára a 2020–2021-es tanévre.

külhoni
magyar
nemzetpolitika
tanár
köszönt
Potápi Árpád János
államtitkár

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.