Ugrás a tartalomra

Líbia - Merkel: a résztvevők megállapodtak a fegyverembargó betartásában

2020.01.20
07:57
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
A líbiai konfliktusban érdekelt országok megállapodtak a többször is megsértett fegyverembargó betartásában, amelyet az eddiginél jobban kell ellenőrizni.

Ezt jelentette be vasárnap Angela Merkel német kancellár Berlinben a nemzetközi Líbia-konferenciát záró sajtótájékoztatón. A 12 ország és 4 nemzetközi szervezet képviselőinek részvételével tartott tanácskozáson egyetértettek abban, hogy a 2011 óta tartó líbiai konfliktusnak nem lehet katonai megoldása. Minden részvevő vállalta, hogy a továbbiakban nem avatkozik be sem a konfliktusba, sem Líbia belügyeibe. Habár részleteket hivatalosan nem ismertetettek a megállapodásról, az orosz Tass hírügynökség úgy tudja, a tervezet 6 részből áll majd: fegyverszünet, fegyver embargó, politikai folyamat, a biztonsági ágazat reformja, gazdasági és pénzügyi reformok, valamint a nemzetközi humanitárius- és emberi jogok tiszteletben tartása.

Angela Merkel
Líbia
fegyverembargó

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.