Ugrás a tartalomra
Snapshot/Tanjug video/Marko Trosic

Ljajić: Teljesen megszűnhet a kereskedelem Szerbia és Koszovó között

2018-12-28
16:17
2018-12-28
16:24
Forrás
Tanjug
Így reagált Rasim Ljajić arra a hírre miszerint Koszovó újabb Szerbiából érkező termékekre vetne ki 100 százalékos vámot.

Szerbiát eddig csaknem 35 millió euró értékű kár érte a Pristina által a szerbiai árukra kirótt vám miatt - mondta a szerb kereskedelmi minisziter. Rasim Ljajić hozzátette az év végéig ez a kár meghaladhatja a 40 millió eurót is. Amennyiben Koszovó nem vezette volna be ezt az illetéket, a Szerbiából a tartományba irányuló áruforgalom értéke biztosan elérte volna az 500 millió eurót, éves szinten.     

Rasim Ljajić, kereskedelmi miniszter, Szerbia: „Ezek az illetékek miatt már nem beszélhetünk semmilyen áruforgalomról, csak azt számolgathatjuk, mekkora lesz a kárunk. Ma kaptuk az információt, nem tudom ez mennyire hiteles, hogy a koszovói intézmények a 100 százalékos illetéket bevezetik a nemzetközi márkákra is, amiket ez nem érintett eddig. Ha ez bekövetkezik, gyakorlatilag semmilyen kereskedelem sem lesz Szerbia központi része és Koszovó között.”

Rasim Ljajic
Szerbia
Koszovó
kereskedelem

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.