Ugrás a tartalomra
Snapshot/Tanjug video/Marko Trosic

Ljajić: Teljesen megszűnhet a kereskedelem Szerbia és Koszovó között

2018-12-28
16:17
2018-12-28
16:24
Forrás
Tanjug
Így reagált Rasim Ljajić arra a hírre miszerint Koszovó újabb Szerbiából érkező termékekre vetne ki 100 százalékos vámot.

Szerbiát eddig csaknem 35 millió euró értékű kár érte a Pristina által a szerbiai árukra kirótt vám miatt - mondta a szerb kereskedelmi minisziter. Rasim Ljajić hozzátette az év végéig ez a kár meghaladhatja a 40 millió eurót is. Amennyiben Koszovó nem vezette volna be ezt az illetéket, a Szerbiából a tartományba irányuló áruforgalom értéke biztosan elérte volna az 500 millió eurót, éves szinten.     

Rasim Ljajić, kereskedelmi miniszter, Szerbia: „Ezek az illetékek miatt már nem beszélhetünk semmilyen áruforgalomról, csak azt számolgathatjuk, mekkora lesz a kárunk. Ma kaptuk az információt, nem tudom ez mennyire hiteles, hogy a koszovói intézmények a 100 százalékos illetéket bevezetik a nemzetközi márkákra is, amiket ez nem érintett eddig. Ha ez bekövetkezik, gyakorlatilag semmilyen kereskedelem sem lesz Szerbia központi része és Koszovó között.”

Rasim Ljajic
Szerbia
Koszovó
kereskedelem

Most

12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.
11:27, Frissítve: 11:40

Magyar sikerek, szerb kiesés az Európa Ligában

A szerb csapatok közül a nisi Radnički lépett pályára, de búcsúra kényszerült, hiszen 2:2-re végzett a Flora Tallinn ellen. Mindhárom magyar csapat továbbjutott a labdarúgó Európa-ligában.
11:17, Frissítve: 11:23

Magyarországon a csantavéri bérgyilkos

Magyarországra hozták Dér Csabát, a csantavéri bérgyilkost. A két gyilkossággal gyanúsított férfit márciusban fogták el Prágában, most kommandósok hozták a határig.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.