Ugrás a tartalomra

Ljajić: Teljesen megszűnhet a kereskedelem Szerbia és Koszovó között

2018.12.28
16:17
2024.03.19
08:44
Forrás
Tanjug
Így reagált Rasim Ljajić arra a hírre miszerint Koszovó újabb Szerbiából érkező termékekre vetne ki 100 százalékos vámot.

Szerbiát eddig csaknem 35 millió euró értékű kár érte a Pristina által a szerbiai árukra kirótt vám miatt - mondta a szerb kereskedelmi minisziter. Rasim Ljajić hozzátette az év végéig ez a kár meghaladhatja a 40 millió eurót is. Amennyiben Koszovó nem vezette volna be ezt az illetéket, a Szerbiából a tartományba irányuló áruforgalom értéke biztosan elérte volna az 500 millió eurót, éves szinten.     

Rasim Ljajić, kereskedelmi miniszter, Szerbia: „Ezek az illetékek miatt már nem beszélhetünk semmilyen áruforgalomról, csak azt számolgathatjuk, mekkora lesz a kárunk. Ma kaptuk az információt, nem tudom ez mennyire hiteles, hogy a koszovói intézmények a 100 százalékos illetéket bevezetik a nemzetközi márkákra is, amiket ez nem érintett eddig. Ha ez bekövetkezik, gyakorlatilag semmilyen kereskedelem sem lesz Szerbia központi része és Koszovó között.”

Szerbia
Koszovó
kereskedelem

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.