Ugrás a tartalomra

Ljudevit Mičatek-díjat kapott Hajnal Jenő

2021.12.10
16:25
2021.12.11
09:37
Forrás
Pannon RTV
Az Emberi Jogok Nemzetközi Napján az emberi- és kisebbségi jogokról szóló tartományi elismerést Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke kapta. A díjat ma délután vette át.

December tizedikét, vagyis az Emberi Jogok Nemzetközi Napját a tartományi jelentőségű dátumok közé sorolták. Ezen a napon osztják ki a Ljudevit Mičatek nevét viselő díjat olyan személyeknek, akik sokat tettek az emberi- és kisebbségi jogokért. A díjat ezúttal Hajnal Jenő, az MNT elnöke kapta.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Ez a díj igazán nem rólam szól, hanem arról a közösségről, amely felnevelt, amely olyanná tett, amilyenné válhattam, és arról a tájról, amely itt nálunk, úgy nevezzük, hogy szülőföldünk. Ez a kettősség az, amely az ember életét úgy befolyásolta, hogy mindig nemcsak önmagáért, hanem másokért is érezte, hogy tennie kell.”

A díj a magyar közösség szolgálatáért szól - hangsúlyozta Pásztor István.

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke: „Meggyőződéssel állítom, hogy annak emel példát, hogyan kell az emberi közösséget, és a közösséget általában szolgálni.”

A díjat Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke adta át: „Vajdaság Autonóm Tartománya és az egész országunk valóban rendkívüli példája az emberi- és kisebbségi jogok tiszteletben tartásának. Úgy gondolom, hogy az a tény, hogy Vajdaság egyenrangú emberek harmonikus közös életének helye, meggyőzően bizonyítja ezt.”

A díjátadót Marija Jelić operaénekesnő tette ünnepélyesebbé Verdi és Rahmanyinov szerzeményeivel.

Hajnal Jenő
Ljudevit Mičatek-díj
Emberi Jogok Nemzetközi Napja
Magyar Nemzeti Tanács
Pásztor István
Igor Mirović

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.