Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ljudevit Mičatek-díjat kapott Hajnal Jenő

2021.12.10
16:25
2021.12.11
09:37
Forrás
Pannon RTV
Az Emberi Jogok Nemzetközi Napján az emberi- és kisebbségi jogokról szóló tartományi elismerést Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke kapta. A díjat ma délután vette át.

December tizedikét, vagyis az Emberi Jogok Nemzetközi Napját a tartományi jelentőségű dátumok közé sorolták. Ezen a napon osztják ki a Ljudevit Mičatek nevét viselő díjat olyan személyeknek, akik sokat tettek az emberi- és kisebbségi jogokért. A díjat ezúttal Hajnal Jenő, az MNT elnöke kapta.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Ez a díj igazán nem rólam szól, hanem arról a közösségről, amely felnevelt, amely olyanná tett, amilyenné válhattam, és arról a tájról, amely itt nálunk, úgy nevezzük, hogy szülőföldünk. Ez a kettősség az, amely az ember életét úgy befolyásolta, hogy mindig nemcsak önmagáért, hanem másokért is érezte, hogy tennie kell.”

A díj a magyar közösség szolgálatáért szól - hangsúlyozta Pásztor István.

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke: „Meggyőződéssel állítom, hogy annak emel példát, hogyan kell az emberi közösséget, és a közösséget általában szolgálni.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A díjat Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke adta át: „Vajdaság Autonóm Tartománya és az egész országunk valóban rendkívüli példája az emberi- és kisebbségi jogok tiszteletben tartásának. Úgy gondolom, hogy az a tény, hogy Vajdaság egyenrangú emberek harmonikus közös életének helye, meggyőzően bizonyítja ezt.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A díjátadót Marija Jelić operaénekesnő tette ünnepélyesebbé Verdi és Rahmanyinov szerzeményeivel.

Hajnal Jenő
Ljudevit Mičatek-díj
Emberi Jogok Nemzetközi Napja
Magyar Nemzeti Tanács
Pásztor István
Igor Mirović

Most

12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.