Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lomnici: Az EU problémái lassítják a nyugat-balkáni bővítést

2019.03.29
06:53
2019.03.29
18:44
Forrás
Pannon RTV
Remélhetőleg a vajdasági magyar közösség is profitálhat abból, ha Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagja lesz - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Lomnici Zoltán.

A magyarországi alkotmányjogász a szabadkai VM4K-ban tartott előadást tegnap este.

Pannon RTV

A magyarországi alkotmányjogász a VM4K-ban tartott előadást csütörtökön este. Az érdeklődők olyan kérdésekre is választ kaphattak, mint hogy milyen értékválsággal kell szembenéznie jelenleg az Európai Uniónak, vagy hogy milyen kihívásokkal kell felvennie a harcot a nemzetközi közösségnek az elkövetkező időszakban. Mint mondta, az Európai Uniónak jelenleg számos kihívással kell megbirkóznia, amelyek lassítják a nyugat-balkáni bővítés folyamatát. Hozzátette, ennek ellenére reméli, hogy amennyiben Szerbia az EU tagjává válik, mindez a területén élő nemzeti közösségek helyzetére is pozitív hatással lesz.

Pannon RTV

Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, Magyarország: „Nyilvánvalóan akár munkaerőpiaci kérdések is felmerülhetnek. Tehát ha valaki több állást vállal, az egyiket éppen Magyarországon, akkor ez bizonyos értelemben az ő lehetőségeit is könnyítené. A gazdasági szakemberek kitérnének arra is, hogy bizonyos kereskedelmi folyamatoknak is jót tenne, tehát természetesen ha az EU részévé válnának. Egyébként az, ha Szerbia mondjuk kohéziós forrásokból részesül és ez a térség is fejlődik, akkor ennek is nyertesei lehetnének a magyarok.”

Lomnici Zoltán
VM4K

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.