Ugrás a tartalomra

Lomnici: Az EU problémái lassítják a nyugat-balkáni bővítést

2019.03.29
06:53
2019.03.29
18:44
Forrás
Pannon RTV
Remélhetőleg a vajdasági magyar közösség is profitálhat abból, ha Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagja lesz - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Lomnici Zoltán.

A magyarországi alkotmányjogász a szabadkai VM4K-ban tartott előadást tegnap este.

A magyarországi alkotmányjogász a VM4K-ban tartott előadást csütörtökön este. Az érdeklődők olyan kérdésekre is választ kaphattak, mint hogy milyen értékválsággal kell szembenéznie jelenleg az Európai Uniónak, vagy hogy milyen kihívásokkal kell felvennie a harcot a nemzetközi közösségnek az elkövetkező időszakban. Mint mondta, az Európai Uniónak jelenleg számos kihívással kell megbirkóznia, amelyek lassítják a nyugat-balkáni bővítés folyamatát. Hozzátette, ennek ellenére reméli, hogy amennyiben Szerbia az EU tagjává válik, mindez a területén élő nemzeti közösségek helyzetére is pozitív hatással lesz.

Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, Magyarország: „Nyilvánvalóan akár munkaerőpiaci kérdések is felmerülhetnek. Tehát ha valaki több állást vállal, az egyiket éppen Magyarországon, akkor ez bizonyos értelemben az ő lehetőségeit is könnyítené. A gazdasági szakemberek kitérnének arra is, hogy bizonyos kereskedelmi folyamatoknak is jót tenne, tehát természetesen ha az EU részévé válnának. Egyébként az, ha Szerbia mondjuk kohéziós forrásokból részesül és ez a térség is fejlődik, akkor ennek is nyertesei lehetnének a magyarok.”

Lomnici Zoltán
VM4K

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.