Ugrás a tartalomra

Lövöldözés a két Korea határán, a demilitarizált zónában

2020.05.03
17:30
2020.05.03
17:37
Forrás
Szerbiai RTV, index.hu, 24.hu
A lövöldözést Észak-Korea kezdte, a katonák több lövést is leadtak egy dél-koreai őrposzt felé. Dél-Korea válaszul kétszer visszalőtt.

Lövöldözés volt vasárnap hajnalban a két Korea határán, a demilitarizált zónában, de senki sem sérült meg - adta hírül a dél-koreai hadvezetés. Hogy miért nyitottak tüzet Észak-Koreából, azt egyelőre nem tudni. Öt éve most fordult elő először, hogy észak-koreai katonák közvetlenül tüzet nyitottak déli területre. Legutóbb egy északi dezertőr katona délre szökésekor történt ilyen. A mostani incidens egy nappal azután történt, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető újra feltűnt a nyilvánosság előtt. Korábban három hétig nem lehetett tudni róla semmit. Ez idő alatt számos spekuláció jelent meg holléte és egészségügyi állapota kapcsán.

Korea
lövöldözés
demilitarizált zóna

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.